22184921 10213502712578686 1641532047 n

Rim

Posted in Rim

rimVodimo Vas u Rim, kulturno-istorijski centar Italije i Evrope, grad čija će Vam se lepota urezati u sećanje Među neverovatnim umetničkim delima koje ćete tokom četvorodnevnog boravka imati priliku da posetite, su: Piazza Navona, Piazza Popolo, Španske stepenice, Piazza Venecija (najveći a možda i najlepši trg), kao i Trg Svetog Petra u Vatikanu. Iako je tehnički odvojena država (i to najmanja na svetu), poseta suverenoj teritoriji Svete stolice je svakako deo obilaska Rima. Nikako ne propustite neverovatno oslikanu tavanicu Sikstinske kapele, delo ruku neprevaziđenog Mikelanđela. Da li ste ikada zamišljali kako izgleda trka dvokolicama ili borba gladijatora u Koloseumu? Možete oživeti svoju maštu kroz niz obilazaka arheoloških nalazišta i muzeja kojih je Rim prepun. Šetajte ulicama koje su inspirisale Felinija, obilazite pijace u potrazi za sezonskim plodovima i jedite u malim, zabačenim restoranima, gde nema turista, jer je hrana tamo provereno najbolja.Malo ko govori o prelepim rimskim parkovima, a svakako zavređuju pažnju. Obiđite park oko Ville Borghese, koji je jedan od najlepših.Svakako ne zaboravite da ubacite novčić u Fontanu di Trevi, „fontanu ljubavi“, jer to po rimskoj legendi znači da ćete se vratiti. Ako ubacite dva, nova ljubav je na pomolu, dok će vam tri novčića, navodno, osigurati brak ili razvod.

View the embedded image gallery online at:
http://intravel.ba/index.php/rim#sigFreeIdb08e595cf1

POLAZAK: 02.03-07.03.2018


1. DAN  . BANJA LUKA
Polazak autobusa iz Banjaluke u 20:00h. Noćna vožnja u tranzitu kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN  - CHIANCIANO TERME U jutarnjim časovima dolazak uSienu (880 km). Obilazak grada koji je pod zaštitom UNESCO-a:Sienska katedrala Duomo di Siena iz XII vijeka jedan je od velikih primjera italijanske romaničko-gotičke arhitekture; Piazza del Campo je gradski trg u obliku školjke izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog pozorišta na kome se nalazi gradska vijećnica Palazzo Pubblico i toranj Torre del Mangia visok 102 m; Piazza Salimbeni – trg na kome se nalazi palata Salimbeni koja je bila srednjovijekovno sjedište jedne od najstarijih banaka; Tvrđava Medicea sa svojim zidanama izgrađenim u svrhu zaštite grada.Nastavak putovanja do Chianciano Termi (90 km). Smještaj u hotel. Slobodno posijepodne. Preporučujemo šetnju do starog srednjovijekovnog grada na uzvišenju. Noćenje.

3. DAN . RIMDoručak. Napuštanje hotela i polazak za Rim (170 km), kolijevci rimske civilizacije. Obilazak antičkog Koloseuma i Foruma te prekrasne Piazza Venecije sa spomenikom Vittoriu Emanuele II – ujedinitelju Italije, Arco di Setimo Severo, Trajanovog stuba, Fontana di Trevi, Španskog trga i stepenica, Santa Maria Maggiore. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. DAN . NAPULJ Doručak. Fakultativni izlet za pokrajinu Kampanju i njen glavni grad Napulj (220 km). Minimum za izvođenje izleta je 25 putnika. Razgled grada:Trg Plebiscita (Piazza del Plebiscito) sa crkvom Franje Paulijanskog i Kraljevskom palatom, Teatro di San Carlo-poznata talijanska operska kuća, Castel Nuovo, Galleria Umberto I, zamak del Ovo, Napuljska katedrala Duomo di Santa Maria Assunta... Slobodno vrijeme. Posjetajednom od najčuvenijih svjetskih arheoloških nalazišta Pompejima, koji se nalaze podno vulkana Vezuv.Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina prije nego što je slučajno otkriven. Povratak u Rim u večernjim časovima. Noćenje. Za one koji ne idu na izlet u Napulj, slobodan dan za individualne aktivnosti u Rimu.

5. DAN . RIM – VATIKAN Doručak. Obilazak Vatikana – najmanje države na svijetu sa najvećom crkvom na svijetu. Obilazak trga i bazilike Sv. Petra u kojoj se nalazi čuvena Mikelanđelova Pieta. Fakultativna posjeta Vatikanskim muzejima – individualni razgled. Šetnja do tvrđave Sant Anđelo, nekadašnjeg mauzoleja rimskog cara Hadrijana i mosta Sant Anđelo, koji je izgrađen uvrijeme cara Hadrijana kako bi povezao centar grada sa mauzolejom. Šetnja do Piazza Navona i Pantheona. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti.

 6. DAN . BOLONJA – BANJA LUKADoručak. Napuštanje hotela i polazak ka Bolonji (390 km). Organizovano razgledanje kulturno-istorijskog jezgra grada: Piazza Maggiore, katedrala San Petronino, Neptunova fontana, čuveni tornjevi Bolonje – Azineli i Garisenda.... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja ka Banjaluci. Dolazak u Banjaluku u noćnim satima.

 CIJENA: 639 KM

 ARANŽMAN OBUHVATA:                  

       1 noćenje sa doručkom u Chianciano Terme / hotel 3*

       3 noćenja sa doručkom u Rimu / hotel 3*

       usluge turističkog vodiča ipratioca grupe          

       prevoz visoko turističkim autobusom

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

       putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM

       fakultativni izlet za Napulj 25 EUR

       ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

       dolatu za 1/1 sobu 200 KM

       turističku taksu koja se plaća na recepciji hotela


NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana
.

Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.