22184921 10213502712578686 1641532047 n

Istanbul

Posted in Istanbul

istanbulISTANBUL  /  Istanbul, najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva „Zlatni rog“ sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svom sastavu ima grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva. Klimu karakterišu topli mediteranski vetrovi, koji se suprotstavljaju frekventnom hladnom talasu iz pravca Crnog mora. Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad a danas Istanbul. Istanbul je danas najvažniji turski grad sa preko 20 univerziteta, visokim i srednjim školama, bibliotekama, kulturnim centrima, ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

 

1. DAN ... 08.03.2018. četvrtak BANJA LUKA – BEOGRAD -  ISTANBUL

     Polazak iz Banjaluke u 01:30 h, sa Stare autobuske stanice. Vožnja preko Hrvatske i Srbije do aerodroma „Nikole Tesle“ u Beogradu. Registrovanje na avio šalteru u 07:10 h polazak aviona u 09:10 h. Dolazak u Istanbul u 13:00 h po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada u transferu do hotela sa autobusom: Sveta Sofija, Hipodrom, Plava džamija, Eminonu - centar nekadašnjeg Konstantinovog utvrđenja, Egipatski bazar poznat u svijetu kao i pijaca začina, Galata most preko Zlatnog roga, Trg Taksim i Dolmabahče palata. Dolazak u hotel. Smještaj. Odlazak u večernju orjentacijsku šetnju sa vodičem. Noćenje.

2. DAN… 09.03.2018. petak ISTANBUL

Doručak. Odlazak u cjelodnevno razgledanje grada (fakultativno) sa posjetom antičkom Hipodromu, Plavoj Džamiji jednoj od najvećih džamija Istanbula iz XVII vijeka, Aja Sofiji - crkvi u kojoj su krunisani vizantijski carevi, a koju je sultan Mehmed Osvajač nakon pada Carigrada 1453. preobrazio u džamiju. Nakon kraće posjete Topkapi Palati prelazak preko mosta na Bosforu u Azijski dio grada i posjeta vidikovcu na brdu Čamlidža odakle se pruža predivan pogled na grad-kafe pauza.Povratak u hotel. Mogućnost organizovanja večere u nekom od restorana uz bogat folklorni program, trbušne plesačice i nacionolnu muziku-fakultativno. Noćenje.

3. DAN … 10.03.2018. subota ISTANBUL     

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja krstarenja Bosforom sa ručkom u ribljem restoranu, a nakon toga posjeta tržnom centru gdje je predviđeno slobodno vrijeme zakupovinu–fakultativno.Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN …11.03.2018. nedjelja ISTANBUL-BEOGRAD-BANJA LUKA
          Doručak. Napuštanje hotela. Posjeta Dolmabahče palati – individulani razgled. Potom slobodno vrijeme za kupovinu u tržnom centru. Transfer do aerodroma oko 15:45h, registrovanje i polazak za Beograd letom u 19:45 časova. Dolazak u Beograd u 19:25 h po lokalnom vremenu, potom transfer do Banjaluke. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 CIJENA: 585 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu u hotelu 4*
 • Avio kartu Beograd –Istanbul -Beograd
 • Transfer autobusom Banja Luka-aerodrom Nikola Tesla-Banja Luka
 • Transfer u Istanbulu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada autobusom prvi dan
 • Usluge lokalnog vodiča na fakultativnim izletima
 • Predstavnika agencije

 ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Aerodromske takse 107,50 eur - podložne su promjenama a mogu se plaćati uz aranžman na rate.
 • Tursko veče (oko 35 eur minimum prijavljenih 30 putnika).
 • Cjelodnevno razgledanje autobusom drugi dan sa ulaznicama za Top kapi i Aja Sofiju (45 eur minimum prijavljenih 30 putnika).
 • Krstarenje Bosforom sa ručkom i posjetu shopping centru ( 50 eur minimum prijavljenih 30 putnika).
 • doplata za 1/1 sobu
 • putničko zdravstveno osiguranje 8 KM


NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 30 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana
.