22184921 10213502712578686 1641532047 n

Srebrno jezero

Posted in Srebrno jezero

srebrno jezero

Srebrno jezero je zbog svoje lepote i zbog svog položaja jedno od najposećenijih domaćih turističkih destinacija. Nalazi se na obali Dunava. Nekada je Srebrno jezero bilo rukavac Dunava. Pregrađivanjem rukavca sa dve brane nastalo je Srebrno jezero.
Srebrno jezero je od Beograda udaljeno 110 km, 190 km od Novog Sada, 30 km od Požarevca i 2 km od Velikog Gradišta. Dužine jezera je 14 km, njegova širina je 300m, a dubina oko 8 metara. Srebrno jezero je idealno za ljubitelje sportova na vodi - plivanje, skijanje na vodi i ribolov. Takođe je odličn mesto za odmor onih koji žele da uživaju u prirodi i šetnjama ovim krajevima.
Srebrno jezero ima oblik luka i nalazi se na 70m nadmorske visine

 

   

SREBRNO JEZERO

BEOGRAD – SMEDEREVO – VIMINACIJUM - GOLUBAC

Program putovanja 2 dana / 1 noćenje

1. DAN Subota 10. MART → BANJA LUKA ~SMEDEREVO-VIMINACIJUM- SREBRNO JEZEROSastanak učesnika putovanja na staroj stanici u ranim jutarnjim satima. Polazak iz Gradiške u ranim jutarnjim satima sa Nestro Petrol. Putovanje do Smedereva.Obilazak Smederevske tvrđave sa vodičem (dodatno se plaća) ili slobodno vreme.Nastavak putovanja ka Požarevcu uz mogućnost fakultativnog obilaska muzeja poznate srpske slikarke Milene Pavlović Barili.Odlazak do Viminacijuma. Obilazak lokaliteta iz rimskog doba sa vodičem (dodatno se plaća) ili slobodno vreme.Nastavak putovanja do Srebrnog jezera. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U večernjim satima odlazak na večeru sa muzičkim programom...Noćenje.

2. DAN Nedelja 11.MART →SREBRNO JEZERO- GOLUBAC – BEOGRAD –BANJA LUKADoručak. Napuštanje hotela.Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Golubačke tvrđave – vožnja brodom Dunavom na mestu gde je Dunav širok 6,5 km i gde počinje nacionalni park ĐERDAP. Povratak po ostatak grupe i polazak za Beograd. Pauza na Vračarskom platou uz obilazak kripte hrama Svetog Save i novih mozaika u kupoli... U dogovoreno vreme polazak za Banja Luku. Dolazak u večernjim satima.

Cijena aranžmana iznosi 159 KM po osobi - Plaćanje moguće na rate !!!            

Cijena aranžmana uključuje:                                                                                                

* Prevozturističkim autobusom po programu

* Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu u Velikom Gradištu – Srebrno jezero na bazi 1 noćenja sa doručkom

* Svečena 8. martovska večera sa muzikom

* Panoramsko razgledanje gradova po programu sa autobusom i stručnim vodičem

* Usluge stručnog turističkog vodiča po programu

Cijena aranžmana ne uključuje:

* Fakultativne tj. ne obavezne posjete

* Putno - zdravstveno osiguranje cca 5 KM po osobi

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa već slobodna volja svakog putnika. Cijena svakog fakultativnog izleta se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, usluga partnerske agencije, organizacije, A NE SAMO ULAZNICE. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima a cijena zavisi od broja prijavljenih putnika. Dole navedene cijene fakultativnih izleta su važeće za minimalno 35 osoba po izletu.