22184921 10213502712578686 1641532047 n

Pariz

Posted in Pariz

parizPARIZ  /  Pariz poznatiji kao „grad svetlosti“ je glavni i najveći grad Francuske. Leži na obalama reke Sene i podeljen je na dva dela: na severnu „desnu obalu“ i na južnu „levu obalu“. Grad predstavlja političko, ekonomsko, obrazovno i kulturno središte francuske države. Jedan je od najznačajnijih svetskih gradova u kome se nalaze sedišta mnogih međunarodnih organizacija poput UNESCO–a.Sa istorijom dugom dva milenijuma ovaj grad je bio mesto značajnih istorijskih događaja i stecište umetnika. U Parizu se nalaze mnoge znamenitosti i turističke atrakcije. Dvorci Versaj i Fontenblo su pod zaštitom UNESCO–a, gradska katedrala Notr Dam, crkva Sakr Ker, muzeji Luvr, Orsej i mnogi drugi upotpuniće Vaš boravak i učiniti ga nezaboravnim.

 

                                                         PARIZ – STRZBUR – BAZEL 13-18.04.2018.

 

1. dan  BANJA LUKA Sastanak u 19:30.00h na Staroj autobuskoj stanici, polazak u 20:00h. Noćna vožnja prema Parizu sa usputnim pauzama.

2. dan  BANJA LUKA – STRAZBURG
Dolazak u Strazburg u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme u gradu. Strazburg je dio UNESCO-ve svjetske baštine, i poznat kao „grad hiljadu crkava“, zbog svojih mnogobrojnih crkava, hramova i sinagoga. (Trg katedrale, četvrt mala francuska, Trg republike, Rajnska Palata...).Noćenje.

3. dan STRAZBURG – PARIZ – fakultativno EIFFELOV TORANJ
Doručak. Polazak za Pariz. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… (u zavisnosti od saobraćajnih uslova). Mogučnost posjete Eiffelovom tornju. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan
  PARIZ – fakultativno VERSAJ – fakultativno MONTMARTRE - KRSTARENJE SENOM
Doručak. Fakultativni odlazak autobusom za Versaj - najluksuznijoj kraljevskoj palati Evrope, obilazak glavnog dvora sa najbogatijom zbirkom umjetničkih djela, Dvoranom ogledala... Povratak u Pariz. Ostatak dana slobodan za individualna razgledanja. Ili fakultativno odlazak do umjetničke četvrti “Montmartre”, omiljene pariške adrese boema i umjetnika; slavna je postala u drugoj polovini 19. vijeka kad su tu dolazili mnoga velika imena umjetnosti Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, Picasso... Predlažemo 1-satnu fakultativnu vožnju brodom rijekom Seinom. Doživite znamenitosti Pariza iz drugačije perspektive. Noćenje.

5. dan  PARIZ (Luvr) – MULHUSE
Doručak. Fakultativno odlazak u Luvr. Odjava iz hotela i polazak za Mulhuse grad na tromedji Francuske, Nemačke I Švajcarske. Dolazak u Mulhuse u kasnim popodnevnim/ večernjim satima. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan MULHUSE- BAZEL - BANJA LUKA
DoručaK. Odjava iz hotela. Kraći obilazak grada.Odlazak I obilazak Bazela u Švajcarskoj. Povratak za Banju Luku. Dolazak u kasnim večernjim ili nočnim satima. Kraj usluge.

Cijena 699 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi

Prijave u decembru 2017. Uplata 100 KM. Ostatak je moguće platiti na rate do 01.aprila 2018.

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom / mjesta se određuju prema prijavi
 • smještaj u okolini Strazburga 1 noćenje, Pariz 3 noćenja, i u okolini Minhena 1 noćenje sa doručkom u hotelima sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu: Pariz I Strasbur
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge vodiča

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za period boravka – oko 10 KM
 • fakultativne izlete i ulaznice
 • doplata za 1/1 sobu (na upit), 299 KM

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI : obuhvataju prevoz, asistenciju vodiča, kartu,…, itd…

(podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):

 • Versaj – 40 € ( bez ulaza u dvorac vec samo šetnja prvim dvorištem 20 € )
 • Monmartre – 14 € ( uključene metro karte )
 • Eiffel-ov toranj 2.sprat - 22€
 • Luvr - 40€ sa vodičem i slušalicama (ili samo ulaznica bez vodiča 20 €)
 • Krstarenje Senom – 20 €
 • Putnici državljani BiH obavezni su posjedovati biometrijski pasoš koji treba da bude validan minimalno 6 mjeseci od dana povratka u BiH tj. minimalno do 20.09.2018. godine. Putnici, nosioci pasoša drugih država, obavezni su se sami informisati i pribaviti validne putne isprave za ovo putovanje.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu...)
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja na punoljetno lice – pratioca.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cijena, izmjene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije početka putovanja. 
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


 

 

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.